Nyt træk i branchen

Lær Framing People bedre at kende her

Jonas og resten af teamet i Framing People har vendt indramningsbranchen på hovedet. Længe har det været offentligt kendt, at rammer på specialmål er lig med lange leveringstider, høje priser og ofte en kvalitet, som den dyre pris ikke retfærdiggør. 

Det har Jonas lavet om på. I efteråret 2021 åbnede han og resten af teamet i Framing People en 700 m2 fabrik i Skive, hvor de hjemtog alt deres rammeproduktion. Hidtil havde Jonas og Framing People fået produceret alle deres specialrammer ved partnerfabrikker i Tyskland, Tjekkiet og en enkelt i Danmark. Men coronapandemien medførte, at deres partnerfabrikkers leveringstid og priser steg eksplosivt, og da leveringstiden for en ramme på specialmål havde ramt 7 uger, fik Jonas nok. Nu gik den ikke længere. Nu var det tid til at etablere deres helt egen produktion. 

På fabrikken i Skive arbejder Flemming og Brian til dagligt med at fremstille rammer på specialmål i den højeste kvalitet. Med +40 års erfaring indenfor træindustrien og som udlært snedker er Flemming ikke blot Mr. Lean - han er også én af Danmarks førende eksperter indenfor bearbejdning af træ. Brian derimod er i start 30’erne, og det er ham, som er den ansvarlige for, at produktionen kører, og at rammerne bliver fremstillet til tiden.

Find Framing People her

Stort er godt!

Mega Rammer

Ikke længe gik der efter, at de i Framing People havde overtaget de mange kvadratmeter i Skive før, at Flemming gik i gang med at se, hvor han kan innovere mest på de klassiske måder at fremstille rammer på. Og særligt store rammer fangede Flemmings interesse, for der var noget, som ikke gav mening. Mennesker i Norden vil ofte gerne have så smalle rammer som muligt, men han havde ikke set nogle eksempler på store rammer med ægte glas og en smal liste. Og pludselig en dag skete det. To neuroner krydsede hinanden, og der lyste en ret skinnende pære over Flemmings hovede. “Hvorfor gør vi ikke bare, som de gør det i vinduesbranchen?”.  Ganske enkelt har Flemming en helt særligt fuge, som han “svejser” glasset fast til rammen med, og voila. Så er det ikke rammen, der holder glasset, men hold nu fast.. nu er det glasset, der holder rammen, og det betyder, at der kan komme de meget smalle rammelister på samtidigt med, at rammen er 100% stabil. Flemmings opfindelse her kandiderer klart til én af de største opfindelser i rammebranchen de sidste 15-20 år. 

Varianter

Afstandsliste, Distanceliste, Boks-ramme, Akvarieramme etc..

Ingen af Framing People’s forgængere i rammebranchen har kunne blive enige om, hvad vi alle skal kalde dét, når der er luft mellem glasset og selve værket. Ved originale værker kan det ofte have en forstærkende effekt af kunstværkets udtryk, hvis det bliver opsat på den syrefrie bagplade i rammen med 2-3 cm luft hele vejen rundt samtidigt med, at der er 10 mm eller 14 mm afstand fra værket og glasset. Hos Framing People har de valgt at kalde det “afstandsliste”. Helt konkret kommer der en ekstra smal træliste ind i rammen, så der kommer luft mellem glasset og bagpladen. Ved valg af en ramme med afstandsliste er det vigtigt at have in mente, at der alt andet lige vil komme mere refleksion i glasset, da der nu er fri luft på begge sider af glasset. Her anbefaler Jonas og hans kollegaer i Framing People, at hvis pengepungen rækker til det, at opgradere glasset til deres Museum 99. Glas kan du læse mere om nedenfor. Bestilling af rammer med afstandsliste kan ske nede i deres lille butik på Jægersborggade 47, Nørrebro, København eller ved fremsendelse af værkerne til deres fabrik i Skive. 

Høj kvalitet

Hvordan er det muligt at tilbyde lavere priser og højere kvalitet?

Nu åbner vi lige døren ind til rammebranchen og giver dig et hurtigt indblik i hvor støvet, at indramningsbranchen var før, at Jonas og Framing People tog fat og gjorde noget ved den. Forestil dig at stå i den situation, at du har en plakat, litografi, kunstværk eller lignende, og du kan ikke lige finde nogle rammer, der lige passer på målene. Hvad gør du? Oftest ender de fleste nede i en fysisk butik hos en glarmester eller indrammer. Problemet ved begge disse muligheder er, at du oftest ender med at betale mere for rammen end selve værket selv. Og årsagen til den høje pris skal findes i, hvor mange led materialerne til en ramme skal igennem før, at de ender med at blive sat sammen til en ramme. Nedenfor har vi illustreret det. For forståelsens skyld, så bare husk på, at alle led skal tjene penge. Så desto flere led, desto højere slutpris.

Helt enkelt så køber Framing People deres rammelister direkte hos nogle af verdens førende rammelisteproducenter. Flemming har sammen med disse eksempelvis udviklet en særlig træolie, som vi olierer alle vores egetræslister med. Det sikrer, at rammerne over tid bliver langt mere afvisende overfor smuds, fugt og fedtmærker fra fingre. 

Find Framing People her

Det rette match

Glas er ikke bare glas

Fælles for kaffe, vin og elbiler er, at de alle er overskriften, men dykker vi yderligere ned, så vil alle se, at kaffe ikke bare er kaffe. Kaffe fra Kenya og Guatemala smager eksempelvis forskelligt. Ligeledes kører en Tesla 3 og en VW ID.3 også vidt forskelligt trods begge er elbiler. Sådan er det også med glas til rammer. Plexiglas, akrylglas, almindelig glas, anti-refleksiv glas, museumsglas etc. Listen af glastyper er lang, men igen her har de hos Framing People gjort det simpelt. Almindelig glas, anti-refleksiv glas og Museumsglas 99. Og hvad var det simple helt præcist i dette? Jo, for grundlæggende findes der 2 behov i forhold til glas; refleksion og UV-beskyttelse. Ved almindelig glas er der refleksion i og ingen UV-beskyttelse. Hvorimod, at hvis refleksion generelt irriterer én, men der ikke er et synderligt behov for UV-beskyttelse, så anbefaler de deres anti-refleksive glas. Til sidst har de deres Museum 99 glas, som er det bedste af det bedste glas i verden. Med maksimal UV-beskyttelse indenfor glas på 99 % ud af 100% og minimal refleksion, så er det dette glas, som de fleste kunstnere vælger at få indrammet deres originaler med. Ifølge Jonas viser investeringen i dette glas over tid langt oftest at tjene sig hjem flere gange, da kunstværket ikke falder i værdi grundet, at lys har falmet og afbleget det. Ligesom ved rammelisterne, så indkøber Jonas og Framing People deres glas direkte hos de førende producenter, så der ingen fordyrende mellemled eksisterer, og du kan få den bedst mulige pris. 

Der findes mange myter omkring glas. Blandt andet sælges der en del museumsglas med en UV-beskyttelse på 70% som værende UV-beskyttende. Ifølge Jonas er dette misvisende, da UV-beskyttelse reelt først ske omkring de 90%. Husk derfor altid at spørge ind til graden af UV-beskyttelse. 

Find Framing People her

Det levende galleri

Butikken i Jægersborggade

Grundlæggende har de i Framing People endnu ikke haft en forespørgsel på en indramning, som de ikke har kunne imødekomme, så med andre ord; indtil nu har de kunne lave alle typer special indramninger. Med et løsningsorienteret sind prøver Amina og Jonas nede i deres rammebutik på Nørrebro altid at finde frem til den bedste løsning på indramninger. Det smukke ved deres lille butik er, at den nærmest også fungerer som et levende galleri i den forstand, at hver uge skifter de indrammede værker. Folk kommer hver uge og indlevere værker til indramninger samtidigt med, at de kommer og afhenter, og der er derfor altid ny inspiration at hente, hvis du skulle have brug for det. Og i deres lille rammebutik har Amina og Jonas kun én regel; man må spørge om ALT.

Besøg Framing People her